Mycor Mix

POVEČUJE KORENINSKI SISTEM IN IZBOLJŠA SPREJEM HRANILNIH SNOVI

Med procesom pridelave rastnih substratov se uničijo/sterilizirajo vsi mikroorganizmi in popolnoma odstranijo vsi škodljivi elementi. Težava je, da se s tem pristopom uniči tudi koristne elemente. Zaradi tega je substrat bolj dovzeten za škodljivce in bolezni. Zelo pomembno je, da je v substratu prisotno dovolj mikroorganizmov, ti preprečujejo težave in optimizirajo rasne pogoje. Dodajanje izdelka Micromix ustvarja bogato in koristno prst, ki ponuja optimalne pogoje za rast.

 

Opis

Aptus Mycor Mix, je močna mešanica endomikoriznih gliv, ki živjo v simbiozi z koreniskim sistemov vaših rastlin in pozitivno vplivajo na rast in razvoj rastlin, saj povečujejo koreninski sistem s tem pa rastlin zagotovi boljše sprejemanje hranilnih snovi.

ZAKAJ GA UPORABLJATI?
• Povečuje koreninski sistem do 700-krat!
• Izboljša sprejemanje hranilnih snovi (predvsem fosforja)
• 100% organsko.

KAKO GA UPORABLJATI?
Dodajte 1g izdelka Mycor Mix v luknjo, preden vanjo posadite rastlino. Mikorize imajo tako neposreden dostop do koreninskega sistema.

KAJ VSEBUJE
Izdelek Mycor Mix vsebuje mešanico različnih vrst endomikoriz. Poznamo več vrst mikoriz, toda le endomikorize pozitivno vplivajo na vaš pridelek (rastlino).
Mikorize se naselijo na površini korenin, kjer prispevajo k hitrejšemu hranjenju in hkrati ščitijo rastline pred glivicami.

KAKO DELUJE?
Mikorize so koristne glivice, ki gradijo kolonije na koreninskem sistemu.
Blaga vlakna hif prenašajo hranilne snovi na koreninski sistem in dejansko povečajo površino, kjer rastline vpijajo hranilne snovi.
Uporaba izdelka z mikorizami vam omogoča vidne rezultate v fazi cvetenja, saj mikorize povečujejo sprejemanje fosforja, kar vodi do večjih cvetov in povečanega pridelka.

NAMIGI USPEŠNIH PRIDELOVALCEV
• Novim medijem, med presajanjem, primešajte izdelek Mycor Mix, predvsem v bližino korenin.
• Vodo iz vodovoda pustite stati, da se iz vode izloči klor, saj ta uniči populacije mikroorganizmov.

 

Več o Aptus izdelkih Soil Care.

… ogled izvorne strani Aptus Holland