Micromix Soil

KORISTNI MIKROORGANIZMI

Med procesom pridelave rastnih substratov se uničijo/sterilizirajo vsi mikroorganizmi in popolnoma odstranijo vsi škodljivi elementi. Težava je, da se s tem pristopom uniči tudi koristne elemente. Zaradi tega je substrat bolj dovzeten za škodljivce in bolezni. Zelo pomembno je, da je v substratu prisotno dovolj mikroorganizmov, ti preprečujejo težave in optimizirajo rasne pogoje. Dodajanje izdelka Micromix ustvarja bogato in koristno prst, ki ponuja optimalne pogoje za rast.

 

Opis

Aptus Micromix Soil vsebuje mnoge koristne mikroorganizme, ki so bili med procesom pridelave rastnih substratov uničeni. Substrati so tako bolj dovzeteni za škodljivce in bolezni. Zelo pomembno je, da je v substratu prisotnih dovolj mikroorganizmov, ti preprečujejo težave in optimizirajo rasne pogoje. Dodajanje izdelka Micromix ustvarja bogato in koristno prst, ki ponuja optimalne pogoje za rast vaših rastlin.

ZAKAJ GA UPORABLJATI ?
• Ščiti koreninski sistem pred škodljivimi glivicami in bakterijami
• Spodbuja proces ukoreninjenja in rasti
• 100% organski izdelek.

KAKO DELUJE?
• Encimi, ki jih proizvajajo bakterije, razgrajujejo nakopičene hranilne soli
• Zdrave populacije pozitivnih mikroorganizmov ščitijo koreninski sistem pred škodljivimi mikroorganizmi.

KAJ VSEBUJE
Micromix je na voljo v dveh vrstah praška: Soil (prst) & Drip (kapljična). Oba vsebujeta mešanico mikroorganizmov in spodbujevalcev. Mikroorganizmi so izbrani glede na svoje funkcije in obravnavani tako, da se ohranja njihova stabilnost. Za podaljšanje dobe hranilne mešanice morate uporabiti posebne posode za zaščito in hranjenje mikroorganizmov. To zagotavlja stabilnost in močan učinek mikroorganizmov takoj po uporabi.

KAKO GA UPORABLJATI?

Micromix Soil: Premešajte substrat z 0,5–1 g Micromixa na 1 L prsti ali šote oziroma posujte 1 g v vsako luknjo pred presaditvijo. Po 21 dneh lahko ponovite z uporabo izdelka Micromix Drip. Micromix Drip: Dodajte 1 g/L vode in mešajte raztopino, dokler se izdelek popolnoma ne raztopi. Zalijte rastline z raztopino. Po potrebi, ponovite po 30 dneh.

NAMIGI USPEŠNIH PRIDELOVALCEV
• Uporabljajte Micromix Soil v vseh stopnjah rasti za boljše življenske pogoje in zdravje rastlin
• Micromix se lahko uporabi v vseh vrstah substratov.

 

Več o Aptus izdelkih Soil Care.

… ogled izvorne strani Aptus Holland