ZGODOVINA

Temelji Aptusove rastlinske tehnologije so bili položeni že v devetdesetih letih, ko so pričeli raziskavovati bistvene gradnike življenja v tleh in v rastlinah. Aptus je s pomočjo znanja kmetijske industrije razvil izdelke, ki izstopajo po kakovosti in dodani vrednosti.

Danes so na Nizozemskem Aptusova hranila postala vodilna gnojila za hidroponiko, hitro pa se uporaba povečuje tudi po Evropi. Uporaba Aptusa se širi prav tako po ZDA, Avstraliji in po preostanku sveta.

Podjetje Aptus je vložilo 15 let v intenzivno raziskovanje biološke prehrane ter ustvarilo linijo organskih hranilnih snovi in spodbujevalcev za rastline.

Ti »spodbujevalci« so posebej oblikovani za optimalno prehransko sekvenciranje in spodbujanje mikroorganizmov, da lahko rastline dosežejo svoje najboljše genetske možnosti.

Izkušeni pridelovalci po vsej Evropi ter v Severni in Latinski Ameriki so sprejeli podjetje Aptus. Izobražujemo pridelovalce, da odkorakajo stran od grobih sintetičnih kemikalij in slabših formulacij.

PRISTOP

Pristop Aptus je ponuditi kakovostne enotne izdelke in izobrazbo, ki izboljšuje delo pridelovalcev in sposobnost pridelovanja. Pristop temelji na preventivni metodologiji vzgoje rastlin, preprečevanju škodljivcev in okoljskih težav. Težavam se enostavno izognemo, še preden se pojavijo.

Pristop Aptus je naraven proces; popolnoma spoštuje pravila narave in deluje kot smernica za ponovno vzpostavitev starodavnega mehanizma: nega prsti in nega rastlin. Aptus je zmes bioremediacije prsti, stimulacije rastlin in pravilne prehrane.

FILOZOFIJA PODJETJA

Stremimo k odličnosti na vseh področjih, kjer delujemo. To se nanaša na hranilne snovi, stike s strankami in kakovost naše javne podobe ter prepričanj. Naši trije temeljni stebri blagovne znamke so:

Izobraževanje – vse kar počnemo, se začne z dobro izobrazbo. Osredotočamo se na prednosti (in resnico), da maksimalno izkoristimo genski potencial rastlin skozi naravno in znanstveno tehnologijo prehranjevanja. Naša glavna želja je ustvarjanje skupnosti pridelovalcev, ki razumejo, zakaj imajo boljši pridelek s kakovostnejšo in bogatejšo hranilno vrednostjo.

Kakovost – nenehno smo previdni pri zagotavljanju kakovosti svojih sestavin, distribucijskih kanalov in osebju. Pridelovalcem zagotavljamo, da njihove rastline, z izdelki Aptus, ne bodo deležne sintetičnih ali škodljivih snovi – le naravnih hranilnih snovi. Vse sestavine so visokokakovostne.

Vrednost – visoke koncentracije naših hranilnih formul pomenijo nižje tekoče stroške in manjšo količino odpadkov. Pridelovalci dosežejo boljšo kakovost in več pridelka z veliko nižjimi stroški.

Podobno kot pri ljudeh, tudi pri rastlinah velja – si to kar ješ. Če rastline hranimo s slabimi hranili, nam te dajo slabe prehranske izdelke. In nasprotno, bolj kot so hranila kvalitetna bolj je kvaliteten tudi končni produkt (sadje, zelenjava).

Danes je večino naših kmetijskih zemljišč prezasičenih s sintetičnimi gnojili in pesticidi, zato zemlja vsebuje minimalno mikrobiotskega življenja in mikroelementov. Zaradi odsotnosti mikrobov in mikroelementov naša kmetijska zemljišča pridelujejo pridelke z minimalno prehransko vrednostjo.

Vrniti se moramo k prehranjevanju z zdravo organsko prehrano, da bomo z močnim imunskim sistemom bolj odporni na bolezni in okužbe. Enako velja za naše rastline. Kvalitetna hranila spodbujajo zdrav in aktiven imunski sistem, ki ščiti rastline pred nevarnostmi narave.

Balance

KAKOVOST IN KONCENTRACIJA

Najbolj pozabljen vidik pri ravnanju s hranili je vir in kakovost gnojil in bio-stimulansov. Najboljšo biološko razpoložljivost hranil dobimo z uporabo organskih in organo-mineralnih sestavin z minimalno količino odvečnih soli in brez vsebnoti težkih kovin.

Večino znamk gnojil je zmešanih in razredčenih v velikih količinah vode in kelatiranih z uporabo poceni sintetičnih kemikalij. S temi metodami naredijo slabšo kvaliteto hranil, ki niso biodostopne rastlinam.

Rastline zato porabljajo energijo, da pretvorijo hranila preden jih lahko porabijo.

Kelatiranje hranil v levo-sučnih aminokislinah je najbolj naravna in učinkovita metoda, ki zagotavlja hitro in popolno črpanje hranil v rastlinsko tkivo.